Авто Спирачни Челюсти в най-високо качество на ТОП цени
Спирачни Челюсти - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Спирачни Челюсти на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Спирачни Челюсти авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Спирачни Челюсти
 • Aвтомобил Спирачни Челюсти - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Спирачни Челюсти - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Спирачни Челюсти са платени с American Express
 • Авто Спирачни Челюсти са платени с PayPal
 • Авто Спирачни Челюсти са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Спирачни Челюсти - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Спирачни Челюсти

Барабанният спирачен механизъм е вид спирачна система, състояща се от въртящ се барабан, чието спиране се постига чрез притискане към него на спирачни челюсти. Обикновено спирачните накладки се намират в спирачния барабан.

В барабанните спирачки с два колесни спирачни цилиндъра ефективността на работа се повишава за сметка на въртенето на барабана, който увлича накладките и те се притискат още по-силно към него, като по този начин се намалява необходимото усилие върху педала на спирачките. При дисковите спирачки този ефект липсва, тъй като дискът се върти в направление перпендикулярно на посоката на спирачното усилие. Ето защо автомобилите с дискови спирачки (особено когато те са и на четирите колела) в повечето случаи са снабдени с вакуумни сервоусилватели - без тях необходимото усилие върху педала на спирачките би било твърде голямо.

При движение напред по-интензивно работи предната спирачна челюст. Основните елементи на барабанните спирачни механизми са: спирачните челюсти, които са покрити с фрикционен материал и непосредствено осъществяват спирането, спирачен барабан, колесни спирачни цилиндри, задействани от налягането на спирачната течност, създавано от главния спирачен цилиндър при натискане на педала на спирачките. Всички тези елементи са закрепени към щампован метален диск.

Барабанните спирачки се използват предимно при товарните автомобили и по-рядко при леките. Главното предимство на барабанния спирачен механизъм е, че ефективността му лесно може да бъде повишена за сметка на увеличаване на диаметъра и ширината на барабана.

Барабанният спирачен механизъм е сравнително добре защитен от попадане на прах и вода и неговите челюсти се износват по-слабо при каране по запрашен или черен път, за разлика от откритите накладки на дисковите спирачки. Това прави този спирачен механизъм по-дълговечен и по-подходящ за лоши пътни условия.

И все пак спирачните челюсти не са вечни. Затова ако ви се наложи да ги подмените, не е нужно да чакате да ви ги доставят до автосервиза. Още повече, това вероятно ще ви струва два, а дори и три пъти по-скъпо. Най-изгодните покупки стават в нашия интернет магазин. Така ще спестите не само пари, но и време. При нас можете да купите и други резервни части, като централно заключване, болтове за цилиндровата глава или термостат.

Количка
#
Вашата количка е празна