catalog_tyre_img_alt
Моля, изчакайтеdotted
Количка
#
19-6789
Вашата количка е празна

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО УПРАЖНЯВАНЕТО НА ПРАВО НА ОТКАЗ

Потребителите имат законово право да отменят онлайн поръчки в съответствие със следната информация.

Право на отказ за потребители

Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок от 14 дни.

Срокът за отказ е 14 дни, считано от датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната стока.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите (AUTODOC SE, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Берлин, Германия, телефон: +35929060602, имейл: [email protected]) за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление (напр. писмо, изпратено по пощата, или електронна поща). Можете да използвате приложения стандартен формуляр за отказ, но това не е задължително.

За да спазите срока за отказ, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ.

Действие на отказа

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната транзакция, освен ако Вие изрично не се съгласите за друг начин; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас. Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките.

Следното важи за стоки, които нормално могат да бъдат изпратени по пощата:

Имаме право да отложим възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това кое от двете събития е настъпило по-рано.

Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките на нас на AUTODOC SE (Retoure - Lager R) Rhinstraße 132 12681 Берлин, Германия без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.

Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок.

Следното важи за стоки, които поради своето естество стоките не могат нормално да бъдат върнати по пощата (напр. резервни части, които са неподходящи за пощенска пратка):

Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. Разходите се очаква да бъдат да бъдат колкото разходите за доставка, които са заплатени като част от поръчката, плюс допълнителни 10 Евро.
Вие носите отговорност единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на боравене с тях, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

Следното важи за продукти с допълнителни изисквания за безопасност при транспортиране (акумулатори):

Ако получите артикул със специално уведомление, в което Ви се казва да запазите опаковъчния материал в случай на връщане, ние препоръчваме да следвате инструкциите по-долу:

- Запазете уплътняващите тапи, които се използват за затваряне на отворите и предотвратяване изтичането на течността на акумулатора;
- Запазете опаковъчните материали, които предпазват корпуса на акумулатора от повреждане;
- Запазете кутията, на която има предупреждение, с което се посочва, че съдържа опасна стока.

Ако Вашата пратка от AUTODOC е била повредена, моля, използвайте нов опаковъчен материал, за да върнете продукта при нас. Тъй като пратката съдържа опасни стоки, обезателно използвайте здрава и устойчива на удари пощенска кутия. Обезопасете артикула така, че да не може да се движи във външната опаковка и да не може случайно да се активира. Сложете артикула в изправено положение в пощенската кутия и се уверете, че не може да се движи вътре в нея. Използвайте материал за пълнеж като този, който е предоставен от AUTODOC или вестници, за да запълните пространството между пощенската кутия и артикула.

Повредени опасни материали, като акумулатори с течове, не могат да се връщат и трябва да се предадат на съответен пункт за рециклиране.

– Край на информацията относно правото на отказ.

Стандартен формуляр за отказ

(complete and return this form only if you wish to withdraw from the contract)
– За: AUTODOC SE, Josef-Orlopp-Straße 55, 10365 Берлин, Германия, e-mail: [email protected]
– С настоящото уведомявам/уведомяваме (*), че се отказвам/отказваме (*) от сключения от мен/нас (*) договор за покупка на следните стоки (*)/за предоставяне на следната услуга (*)
– Поръчано на (*)/получено на (*)
– Име на потребителя(ите)
– Адрес на потребителя(ите)
– Подпис на потребителя(ите) (само в случай че настоящият формуляр е на хартия)
– Дата
________
*) Ненужното се зачертава.

Изключения от правото на отказ
Има правни изключения от правото на отказ, в контекста на които ние си запазваме правото да се позовем на следното по отношение на Вас: Няма право на отказ при договори за доставката на доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или недвусмислено персонализирани.
Няма право на отказ за доставката на доставка на стоки, които след като са били доставени и поради тяхното естество са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;
Допълнително, моля, имайте предвид, че Вие трябва да ни компенсирате за намаляване стойността на стоките вследствие на боравене с тях, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране. Съгласно обичайната съдебна практика, монтажът на автомобилни части също се смята за “ненужен”.