loader
Моля, изчакайтеdotted
Авто Спирачен апарат задни и предни, ляв и десен, преден ляв, преден десен, заден десен, заден ляв в най-високо качество на ТОП цени
Спирачен апарат - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Спирачен апарат на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Спирачен апарат авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Спирачен апарат задни и предни
 • Aвтомобил Спирачен апарат преден десен - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Спирачен апарат заден ляв - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Спирачен апарат са платени с American Express
 • Авто Спирачен апарат заден десен са платени с PayPal
 • Авто Спирачен апарат са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Спирачен апарат - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Спирачен апарат

Спирачният апарат е важен елемент на дисковите спирачки. Неговата функция се състои в управлението на спирачните накладки. При натискане на спирачния педал в спирачната система се създава налягане, което привежда в действие бутало, притискащо накладките към спирачния диск. Създава се триене и автомобилът преустановява движение. След това, като отпуснете педала на спирачката, накладките сами се отдалечават от спирачния диск, ако апаратът работи нормално и не заяжда. В това се състои разликата от барабанната спирачка, в която отдалечаването на накладките от барабана се осъществява с пружина.

Отделянето на накладките става под действието на микровибрациите на диска без участието на спомагателни механизми, тъй като нормалното разстояние между накладките и диска е няколко милиметра. Дисковите спирачки работят при много тежки условия при високи температури, при триенето между диска и накладките температурата може да достигне 500 градуса. Температурата на останалите елементи може да достигне до 150 градуса. Разбира се, такива температури не се достигат при нормално шофиране, но са напълно реални при по-агресивен стил на каране.

Спирачният апарат се нуждае от качествена смазка, тъй като се намира в долната част на автомобила и освен на нагряване, е подложен и на химически въздействия от замърсяванията и солта. За да се избегне опасното заклинване е нужно навременно нанасяне на смазка върху направляващите на спирачните накладки. Заклинването води до неправилно разпределяне на спирачното усилие, което при високи скорости винаги е опасно. Имайки предвид, че заклинването може да възникне внезапно, трябва да си даваме сметка, че огледът и редовното смазване на направляващите са задължителни.

Наред с другите проблеми, с които се сблъскват собствениците на автомобили, най-важният е покупката на резервни части. И ако от смяната на нови части и от ремонта в автосервиз не трябва да се пести, то това може да се направи при покупката на резервни части. Нито една работилница или сервиз няма да ви предложат такава цена за части като накладки и дискове, каквато предлага интернет магазинът. Затова ако ви се налага да замените някоя част с нова, поръчайте нужния детайл при нас, а после посетете автосервиз, където ще ви го заменят.

Количка
#
Вашата количка е празна