Авто Бутало в най-високо качество на ТОП цени
Бутало - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Бутало на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Бутало авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Бутало
 • Aвтомобил Бутало - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Бутало - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Бутало са платени с American Express
 • Авто Бутало са платени с PayPal
 • Авто Бутало са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Бутало - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Бутало

Буталото на двигателя е една от основните функциониращи части на двигателя с вътрешно горене. Поради реципрочното движение на буталото вътре в цилиндъра, се извършва преобразуването на енергия, произведена при горенето на гориво, в механично движение. Буталото предоставя херметизация на горивната камера и усвоява топлина от нея.

4 съвета за експлоатация на бутало на двигателя

 1. Буталото на двигателя е част издръжлива на износване, затова подмяната се извършва при нужда. Средно, живота на тази част е около 250 000 километра пробег.
 2. Редовната смяна на маслото позволява да се удължи живота на буталата на двигателя, както и използването на гориво с добро качество.
 3. Навлизането на прах в горивната камера на двигателя води до преждевременно износване на буталата на двигателя. За да се предотврати това е нужно да се сменя редовно горивния филтър. Това е особено важно, когато колата се използва по черни пътища.
 4. Трябва да се избягва прегряването на двигателя, както и продължителното му използване на високи обороти, защото това може да доведе до повреждане на буталата.

Дефекти на буталата на двигателя, причини и признаци за тях

 1. Преждевременно износване и ерозия. Това може да бъде причинено от недостатъчен лубрикант или липсата му, както и от прекомерното натоварване на буталото или въздействието на външни фактори. Основните признаци на такива дефекти са нестабилна работа на двигателя и завишена консумация на масло.
 2. Изгаряне на буталото или стапяне на повърхността. Това може да се случи поради използването на нискокачествено, ниско-октаново гориво или неспособност за спазване на графика за профилактика на въздушния филтър. Стопяването на повърхността може да се открие по специфично тропане по време на работата на двигателя.
 3. Механично счупване на буталото на двигателя. Причините могат да бъдат: производствен дефект на компонента, нискокачествен монтаж, както и хидравличен шок от напълване на цилиндъра с вода или масло, ненормален режим на горене. В този случай двигателя работи неравномерно, не може да бъде запален от първия опит; чува се тропане от цилиндъра; син, сиво-син или черен пушек излиза от ауспуха.

Можете да купите ново бутало за двигателя на колата си от нашия онлайн магазин Avtochastionline24.bg. Тук ще намерите всяка резервна авто част на изгодна цена.

Количка
#
Вашата количка е празна