Авто Всмукателен Колектор в най-високо качество на ТОП цени
Всмукателен Колектор - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Всмукателен Колектор на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Всмукателен Колектор авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Всмукателен Колектор
 • Aвтомобил Всмукателен Колектор - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Всмукателен Колектор - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Всмукателен Колектор са платени с American Express
 • Авто Всмукателен Колектор са платени с PayPal
 • Авто Всмукателен Колектор са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Всмукателен Колектор - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Всмукателен Колектор

Всмукателния колектор е затворена камера с отводни тръби и система от клапи, с чиято помощ се приготвя горивната смес и равномерно се разпределя към цилиндрите на двигателя или подаване на въздух се извършва в двигателите с директен инжекцион.

4 съвета за експлоатация на всмукателния колектор

 1. Живота на всмукателния колектор зависи директно от работните му условия. Вземете предвид, че части като уплътняващите елементи се износват по-бързо. Обикновено, гарнитурите на всмукателния колектор се сменят при нужда.
 2. Ако има нужда от демонтиране на всмукателния колектор при ремонт, винаги проверявайте състоянието на гарнитурите. Винаги е добре да ги смените с нови.
 3. Избягвайте навлизането на моторно масло в колектора. Затова следете състоянието на въздушния филтър и го сменяйте своевременно.
 4. Превантивното чистене на всмукателния колектор трябва да се прави на по-малко от всеки 100 000 километра пробег.

Дефекти на всмукателния колектор, причини и признаци за тях

 1. Дефекти на клапите. Те могат да се случат при прегряване на двигателя и навлизане на масло в устройството. Неизправностите на клапите могат да са причинени от използването на нискокачествени материали за производството им. Когато това се случи, силата на двигателя намалява и консумацията на гориво се увеличава.
 2. Счупване на контролния вентил на клапите. Обикновено това се случва поради замърсяване, окисляване или износване на контактите. Този дефект може да се открие по падане на мощността на двигателя при ниски обороти, неизправности при празни обороти, поява на вибрации и необичаен шум.
 3. Разхерметизиране на всмукателния колектор. Това може да е причинено от прегряване на частта, както и от механичен удар и износени уплътняващи елементи. В резултат от това, двигателя може да не се пали от първия път и може да работи с прекъсвания. Други признаци за този дефект са специфичен звук на смучене при работа на двигателя, намаляване на мощността и завишена консумация на гориво.
 4. Разкачване на вакуумните тръби от центробежната дюза, тяхното износване или механично повреждане. Тези дефекти се случват поради влиянието на високи температури върху пластмасовите или гумени части на колектора и обикновено са придружени от вибрации по време на празни обороти, необичайни звуци, тракане по време на работата на двигателя, както и загуба на мощност и намаляване на въртящия момент.
 5. Повреда на датчика за абсолютно налягане. Това може да се случи поради неизправност в гъвкавите тръбопроводи, които свързват входящия фитинг на датчика към вътрешността на всмукателния колектор, както и поради замърсяване на фитинга или тръбопровода с продукти от горенето. В този случай консумацията на гориво ще се увеличи и миризмата на гориво от ауспуха ще е по-силна, бял пушек може да се появи, двигателя ще работи нестабилно и ще произвежда специфично бучене.

Можете да купите всмукателен колектор за кола от всяка марка на изгодна цена от нашия онлайн магазин: ние ще ви дадем съвет и ще ви помогнем лесно да изберете нужната авто част.

Количка
#
Вашата количка е празна