loader
Моля, изчакайтеdotted

КАРТЕРНА ВЕНТИЛАЦИЯ

Авто Картерна вентилация в най-високо качество на ТОП цени
Картерна вентилация - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Картерна вентилация на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Картерна вентилация авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Картерна вентилация
 • Aвтомобил Картерна вентилация - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Картерна вентилация - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Картерна вентилация са платени с American Express
 • Авто Картерна вентилация са платени с PayPal
 • Авто Картерна вентилация са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Картерна вентилация - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Картерна вентилация

Вентилационната система на картера е проектирана да изпуска отделените газове в маслосъбирателя на двигателя, за да нормализира вътрешното му налягане. Основните компоненти на тази система са маслен отделител, клапан за вентилация на картера, маркучи и тръбички.

4 съвета за експлоатация на вентилационната система на картера

 1. Своевременната сменяйте износените компоненти на вентилационната система на картера. Те имат различни срокове на използване, според производствения материал и натоварването, което получават. Средно, частите могат да се използват за 80 000 – 100 000 километра пробег. Смяната на компонента се извършва при нужда.
 2. Извършвайте редовно почистване на вентилационната система на картера. Достатъчно е това да се прави при всяка смяна на маслото.
 3. При почистване обръщайте специално внимание на дупките на вентилационните маркучи, масления сепаратор и дупките на системата. Не използвайте разредители, тъй като те могат да повредят пластмасовите или гумените части.
 4. Използвайте само висококачествено масло без агресивни добавки и следвайте препоръките на производителя на автомобила ви, когато го избирате.

Дефекти на вентилационната система на картера

 1. Счупване на вентилационния клапан на картера. Най-честата причина за този дефект е замърсяване на частите му. В този случай нивото на маслото се увеличава, което обикновено води до течове през уплътненията.
 2. Задръстване или повреда на маркучите и тръбите на системата. Тяхното запушване може да е причинено от използване на нискокачествено масло, както и от износване на чифт цилиндър и бутало. В този случай налягането на картера ще се увеличи и това ще доведе до избутване на уплътненията в двигателя и течове на масло. Повредени маркучи също може да са причина за прекомерно налягане в системата или нарушаване на правилата за работа. С този дефект се получава навлизане на въздух, което води до загуба на сила на двигателя и прекъсвания в работата му. Допълнително ще се появи миризма на газове от картера, които изтичат под предния капак.
 3. Задръстване на маслосъбирателя. Случва се поради използването на нискокачествено масло или ненавременната му подмяна. В този случай частиците от смазващия материал навлизат в горивната камера и причиняват появата на миризма на горящо масло и смяна на цвета и плътността на изгорелите газове.

Можете да купите вентилационна система за картера на кола от всяка марка от онлайн магазин Avtochastionline24.bg. Ние предоставяме гаранция за всяка една резервна авто част.

Картерна вентилация за

Количка
#
Вашата количка е празна