catalog_tyre_img_alt
Моля, изчакайтеdotted

АНТИФРИЗ

Авто Охладителна течност в най-високо качество на ТОП цени
Охладителна течност за двигател - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Охладителна течност на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Антифриз концентрат авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Антифриз
 • Авто Антифриз концентрат са платени с PayPal
 • Aвто Охладителна течност без вода смяна - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Aвтомобил Охладителна течност - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто - покупка с Discover
 • Kоли Охладителна течност са платени с American Express
 • Авто Антифриз концентрат са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Антифриз - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Антифриз

Антифризът е работна течност на охладителната система на автомобила. Той се използва за отстраняване на топлината от частите на двигателя. Той не замръзва при ниски температури на околната среда. Водната помпа е отговорна за циркулацията на течността, а радиатора и вентилатора – за охлаждането ѝ.

6 съвета за употребата и смяната му

 1. Нужно е редовно да проверявате дали в разширителния резервоар има достатъчно течност и да го допълвате ако е нужно. Недостатъчното количество на течността носи риск от завирането ѝ и прегряване на двигателя.
 2. Затягайте болтовете на цилиндровите глави от време на време, на около всеки 4000 – 5000 километра. Също така, не забравяйте да смените гарнитурите на цилиндровите глави при първите симптоми на повреждане или след всеки ремонт, който включва премахване на цилиндровата глава. В противен случай, поради неправилното уплътнение на съединението между двигателния блок и цилиндровата глава, газове могат да попаднат в охладителната система, където могат да унищожат елементите ѝ и да нарушат качествата на работната течност.
 3. Периодът на експлоатация на антифриза се определя от производителя на автомобила и е посочен в техническите му спецификации. При много модерни модели автомобили се препоръчва да се сменя охладителната течност на всеки 5 години или 250 000 километра.
 4. Никога не смесвайте течности с различни цветове. Те имат различно съдържание и могат да съдържат несъвместими съставки, което води до промяна на работните качества на продукта и унищожаването на уплътненията.
 5. Когато сменяте течността се препоръчва да промивате охладителната система, в противен случай, натрупаните замърсявания ще останат вътре.
 6. Бъдете внимателни, когато използвате добавки. Например, добавката за спиране на течове от радиатора ще помогне само като временна мярка и ще е нужно по спешност да спрете теча. Обаче, твърде честата ѝ употреба води до замърсяване на охладителната течност и задръстване на системата.

Проблеми с антифриза, причини и симптоми за тях

 • Замърсяване. Производните от износването на водната помпа, частиците от унищожаването на уплътняващите елементи и ръжда силно замърсяват охладителната течност. По-конкретно, процесите на оксидация се ускоряват от използването на несъвместими елементи в системата: например, такива направени от мед или алуминий. Признаци за дефекта са помътняване на антифриза и промяна на цвета му към кафеникаво.
 • Промяна във вискозитета. В някои случаи, когато погледнете в разширителния резервоар, можете да забележите, че течността е станала много гъста или като ге. Обикновено, това е поради смесване на несъвместими продукти.
 • Нисък вискозитет. Обикновено, това се причинява от неправилно разреждане на концентрирания антифриз с вода. Например, ако налеете само 30% антифриз и 70% вода в системата, тази смес ще замръзне още при -15˚С и, в резултат от това, охладителната система ще спре да работи. Можете да заподозрете тази неизправност, ако температурата на двигателя се повиши веднага щом запалите двигателя в студено време с температури под нулата.

Avtochastionline24.bg е перфектното място за купуване на авто части

За да подсигурите ефикасната и безпроблемната работа на охладителната система е нужно да купите висококачествен антифриз. Можете да го намерите в нашия онлайн магазин. Благодарение на многобройните ни промоции, можете да го закупите на много изгодна цена.

Охладителна течност за

Количка
#
Вашата количка е празна