Авто Запалителни Свещи в най-високо качество на ТОП цени
Запалителни Свещи - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Запалителни Свещи на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Запалителни Свещи авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Запалителни Свещи
 • Aвтомобил Запалителни Свещи - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Запалителни Свещи - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Запалителни Свещи са платени с American Express
 • Авто Запалителни Свещи са платени с PayPal
 • Авто Запалителни Свещи са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Запалителни Свещи - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Запалителни Свещи

Запалителните свещи са устройства за възпламеняване на горивовъздушната смес в различните двигатели с вътрешно горене. От състоянието на свещта зависят лесното пускане на двигателя, стабилната му работа на празен ход, ускорението и максималната скорост на автомобила и разхода на гориво.

Свещите се делят на искрови, дъгови, нажежаеми и катализаторни. В бензиновите двигатели с вътрешно горене се използват искрови свещи. Горивната смес се възпламенява от електрическия разряд между електродите на свещта при напрежение, достигащо няколко десетки хиляди волта. Свещта сработва при всеки цикъл, в точно определен момент от работата на двигателя.

Безобидният на пръв поглед отказ на свещта може да доведе до излизане от строя и на други елементи от запалителната система, като запалителната бобина например. Използвайте само свещи, препоръчани от производителя на вашия автомобил. Ако не успеете да закупите пълен аналог, то трябва да се съобразите с две условия - новата свещ трябва да бъде максимално близка до оригиналната по топлинно число и геометрични размери.

Топлинното число е една от основните характеристики на запалителните свещи. То характеризира топлопроводимостта на свещта. Колкото по-високо е това число, толкова по-висока е топлопроводимостта и корпуса на свещта по-добре отдава топлината. Не трябва да се използват и свещи с по-къса резба от оригиналната, тъй като свободната част от резбата на цилиндровата глава се запълва с нагар и става негодна за използване. По време на експлоатация на свещта разстоянието между електродите се увеличава средно с 0.015 мм за всеки 1 000 км пробег. Ето защо е препоръчително свещите да се проверяват на всеки 5 000 км. Повечето производители препоръчват подмяна на свещите на всеки 30 000 км пробег.

Независимо какви свещи са ви необходими, винаги можете да ги намерите в нашия интернет магазин. Днес ние ви гарантираме приемливи цени и бърза доставка на всички резервни части от нашия каталог. Независимо дали търсите клиновиден ремък или шарнирен болт, при нас ще откриете нужната част на отлична цена. Поръчвайки от нас, вие ще спестите време и пари.

Количка
#
Вашата количка е празна