Авто Подгревни Свещи в най-високо качество на ТОП цени
Подгревни Свещи - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Подгревни Свещи на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Подгревни Свещи авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Подгревни Свещи
 • Aвтомобил Подгревни Свещи - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Подгревни Свещи - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Подгревни Свещи са платени с American Express
 • Авто Подгревни Свещи са платени с PayPal
 • Авто Подгревни Свещи са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Подгревни Свещи - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Подгревни Свещи

Подгревателната свещ е детайл в дизеловия двигател, служещ за облегчаване на пускането на студен двигател. За разлика от запалителните свещи, те не подават искра, а представляват обикновен електрически нагревателен елемент.

Съвременните щифтови подгревателни свещи се състоят от корпус, нагревателен щифт, нагревателна и регулираща спирала, както и електрически клеми. Подгревателните свещи се захранват от акумулаторната батерия. Управлението им се осъществява от електронно управляващо устройство, което задава продължителността на подгряването.

При нормална работа на дизеловия двигател горивото в цилиндрите се самозапалва в момента на впръскването му през дюзите в предварително сгъстения от буталата въздух, нагрят до 700—900°С, т.е. за разлика от бензиновите двигатели, тук не са необходими запалителни свещи. Всъщност подгревателните свещи са част от пусковите устройства на двигателя и са необходими преди всичко за подобряване на смесообразуването, особено след дълъг престой при ниски температури на въздуха (под +5°С).

Най-просто казано, подгревателната свещ представлява потопяем електрически нагревател със спирален резистор. Щифтът на подгревателната свещ е разположен в горивната камера (или предкамерата) на дизеловия двигател, така че краят му да се намира на границата на зоната на завихряната от дюзата горивна смес. Пускането на дизеловия двигател през зимата и неговата по-нататъшна работа пряко зависят от правилната работа на подгревателната свещ.

Ако има повреда във вашия автомобил, можете да посетите нашия интернет магазин и да изберете нужната част. По този начин ще спестите време и пари, което е невъзможно в магазините и автосервизите. При нас можете да закупите също четки, горивен филтър и други резервни части.

Подгревните свещи са електрически нагревателен компонент, който позволява бързото увеличаване на температурата на горивната смес в цилиндрите на дизеловия двигател и така улеснява запалването през студения сезон.

4 съвета за експлоатация на подгревните свещи

 1. Препоръчва се да правите проверка и подмяна на подгревните свещи ;всяка година преди студения сезон. Средния живот на подгревните свещи е 50,000 – 80,000 км. Обаче, някои керамични компоненти могат да служат за повече от 160,000 км.
 2. Използвайте само подгревни свещ, които са препоръчани от производителя на колата ви.
 3. При повреда на една от подгревните свещи се препоръчва да ги смените всичките, за да изравните износването им.
 4. Лесно е да се повредят подгревните свещи, затова е нужно да имате опит в обслужването на колата и да използвате професионални инструменти за демонтаж и инсталация.В противен случай е по-добре да се обърнете към авто сервиз.

Дефекти на подгревните свещи, причини и признаци за тях

Дефекти на накрайника на подгревната свещ.

 1. Издуване, пукнатини, стопявания по повърхността и други деформации могат да се открият при визуална инспекция. Причината за това може да е: ниско качество на компонента, използване на резервна част, която не е предназначена за конкретния автомобил и неизправност в горивната система на колата или електропроводната мрежа.
 2. Износване. Естественото износване на подгревната свещ може да бъде причина за нестабилна работа на двигателя и бял цвят на изгорелите газове при запалване.
 3. Механични повреди. Те може да са резултат от непрофесионални действия при подмяна на компонентите. Когато са механично повредени, подгревните свещи стават безполезни. Трудното запалване на двигателя може да е признак за такъв дефект.

Можете да купите подгревни свещи за колата си от онлайн магазин Avtochastionline24.bg. Ние предоставяме гаранция за тези авто части.

Количка
#
Вашата количка е празна