Авто Ламбда Сонда в най-високо качество на ТОП цени
Ламбда Сонда - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Ламбда Сонда на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Ламбда Сонда авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Ламбда Сонда
 • Aвтомобил Ламбда Сонда - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Ламбда Сонда - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Ламбда Сонда са платени с American Express
 • Авто Ламбда Сонда са платени с PayPal
 • Авто Ламбда Сонда са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Ламбда Сонда - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Ламбда Сонда

Ламбда сондата е датчик, който оценява нивото на обогатяване на горивната смес. Тя се активира след нагряване до работна температура. Въз основа на данните от ламбда сондата компютърът (ECU-то) осигурява най-добра горивна икономичност, максимална мощност на двигателя, както и намаляване на вредните емисии.

Ламбда сондата сравнява съдържанието на кислород извън двигателя с това в изпускателния колектор. Колкото по-ниско е съдържанието на кислород в изпускателния колектор, толкова по-висок е потенциалът на датчика. За всички двигатели с искрово запалване е необходимо точно съотношение на въздуха и горивото в горивната смес, като за бензиновите двигатели това отношение е 14.7 масови части въздух към 1 масова част бензин. Ако в двигателя се подава повече бензин от необходимото, то в изгорелите газове почти не се наблюдава свободен кислород. Работоспособността на ламбда сондата се достига след нагряването и до 300 градуса.

Имайте предвид, че кратката работа с етилиран бензин нарушава работоспособността на датчика. Освен това трябва да се използват силиконови уплътнители, контактуващи с масло с обозначение "Безопасни за кислороден датчик" ("Oxygen sensor safe","Sensor safe").

Ако на арматурното табло светне контролната лампа на Ламбда сондата, непременно проверете работата на датчика. Помнете, че светването на лампата е само напомняне, че срокът на служба на системата е изтекъл, а не сигнал за неизправност. Обикновено лампата светва след 40-60км пробег. Ако наистина ламбда сондата е отказала, непременно ще забележите загубата на мощност на двигателя.

Ако е дошло време за подмяна на ламбда сондата, заповядайте в нашия специализиран магазин за авточасти. Ние предлагаме най-изгодните цени и кратки срокове за доставка. Освен ламбда сонда можете да закупите и други части, като тампон за амортисьора, мембрани, чистачки или огледала.

Количка
#
Вашата количка е празна