loader
Моля, изчакайтеdotted

EGR КЛАПАН

Авто Agr клапан в най-високо качество на ТОП цени
Egr клапан - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Agr клапан на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Agr клапан авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Egr клапан
 • Aвтомобил Egr клапан - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Egr клапан - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Agr клапан са платени с American Express
 • Авто Agr клапан са платени с PayPal
 • Авто Agr клапан са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Egr клапан - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Egr клапан

Клапанът за рециркулация на изгорелите газове е част, която свързва всмукателните и изпускателните колектори. Той служи за пренасочване на изгорелите газове обратно към горивните камери за подобряване на процеса на горене. Това позволява да се понижи токсичността на изгорелите газове и да се пести гориво.

6 съвета за употребата и смяната му

 1. Използвайте само висококачествено гориво. Различните примеси, които се съдържат в нискокачественото гориво, като ароматни въглеводороди, водят до повишеното формиране на нагар по частите на двигателя и изпускателната система.
 2. Сменяйте въздушния филтър на време. Поради задръстването му се подава по-малко въздух на двигателя. Това води до обогатяване на горивната смес. В резултат от това, неизгоряло гориво може да попадне в изпускателната система и да изгаря там, което е опасно за всички елементи на изпускателната система.
 3. Предотвратявайте попадането на моторно масло в горивните камери. Износените бутала и уплътнения на стъблото на клапана могат да причинят изгаряне на масло в горивните камери. Това ще доведе до повишено формиране на въглеродни отлагания. .
 4. Подсигурете правилната работа на запалителната система. Пропуските в запалването причинени от неизправности на запалителни свещи, запалителни бобини или кабели също могат да причинят изгаряне на гориво в изпускателната система. Поради екстремно високите температури, катализаторът може да се повреди. Продуктите от износването му също водят до ускорено задръстване на клапана.
 5. Почиствайте клапана за рециркулация на изгорелите газове от време на време. Има специални продукти предназначени за целта. Обикновено се произвеждат във формата на спрейове, които се впръскват във всмукателния колектор на двигателя с помощта на маркуч.
 6. Когато сменяте клапана за рециркулация на изгорелите газове, не забравяйте да почистите проводите на системата и връзките им, а в случай, че има проблем, опитайте се да отстраните причината за него, за да предотвратите бързото замърсяване на новата част.

Неизправности на клапана за рециркулация на изгорелите газове, причини и симптоми за тях

 • Прекалено бавно активиране. Поради замърсяване на подвижните елементи, частта се отваря и затваря със забавяне. На този етап, проблемът е трудно да се открие, обаче, в някои случаи е възможно да забележите нестабилна работа на двигателя на празен ход.
 • Блокиране. То се причинява от тежко замърсяване, неизправности на електрическия мотор или захранващата верига на устройството. Ако клапанът е блокирал отворен, консумацията на гориво се повишава, а мощността на двигателя значително се понижава. Работата на дизеловите двигатели става по-шумна. Бензинов двигател може да работи с тропане, което е съпроводено от специфични звуци на пукане. Постоянно затворен клапан може също да доведе до повишена консумация на гориво и по-висока концентрация на вредни вещества в изгорелите газове.
 • Прегаряне. Причинява се от значително повишаване на температурата в изпускателния колектор, например, поради изгаряне на гориво в него. Обикновено е съпроводено от същите проблеми като блокирането на клапана за рециркулация на изгорелите газове в отворено положение.

Avtochastionline24.bg е перфектното място за купуване на авто части

В нашия онлайн магазин можете да купите клапан за рециркулация на изгорелите газове и други компоненти на изгодна цена по всяко време. Абонирайте се за бюлетина ни, за да научавате първи за промоциите ни.

Agr клапан за

Количка
#
Вашата количка е празна