Авто Средно Гърне в най-високо качество на ТОП цени
Средно Гърне - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Средно Гърне на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Средно Гърне авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Средно Гърне
 • Aвтомобил Средно Гърне - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Средно Гърне - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Средно Гърне са платени с American Express
 • Авто Средно Гърне са платени с PayPal
 • Авто Средно Гърне са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Средно Гърне - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Средно Гърне

В новите изпускателни системи средният заглушител е една от най-важните части, която влияе на ефективността на поглъщането на шумовете. Именно от него зависи звукът на автомобила – агресивното ръмжене на спортна кола или тихият звук на двигателя на луксозния седан. Вторият начин за снижаване на отделяните шумове е приложен в автомобилостроенето в началото на миналия век.

Принципът на работа на резонатора е много прост, както и всичко гениално. Когато двигателят работи, отработените газове се изпускат от горивната камера през изпускателните клапани. С висока скорост тези газове преминават през изпускателния колектор, а после и през сакса. В този момент температурата на отделяните газове достига 1300 градуса, а те са силно токсични. От неотдавна в повечето автомобили се внедриха специални системи, които намаляват пулсацията на потока на изгорелите газове, а също така намаляват нивото на токсичност.

В следващия етап газовете стигат до средния шумозаглушител. Той представлява кухина, състояща се от една или повече камери. През кухината преминава перфорирана тръба с голям брой малки отвори, през които отделяните газове попадат в камерата на заглушителя, а после се отразяват в стените му и губят значителна част от кинетичната си енергия. Това се постига благодарение на постоянното отразяване на звуковите вълни. Този тип среден шумозаглушител и досега се използва в някои модели автомобили. Той има широко приложение при спорните автомобили именно заради своите характеристики – съотношението между малката маса, простото му устройство и ефективността му. Трябва да отбележим обаче, че за спортни цели средният заглушител може да претърпи значителни промени. В конструкцията му вече няма нито камера, нито перфорирана тръба, а представлява една-единствена камера със сложна конфигурация, която е изчислена според разпространението на звуковите вълни. Именно това осигурява допустимото ниво на звука при приемлива маса на конструкцията, което е така важно за спортните автомобили, където всеки намален грам означава увеличаване на скоростта.

Ако искате да купите среден шумозаглушител, поръчайте тази част в нашия интернет магазин. Ще останете доволни от ниските ни цени и бързата доставка. Освен среден заглушител можете да закупите също термостат, запалителна бобина и мека връзка за ауспуха.

Количка
#
Вашата количка е празна