Авточасти MOTUL

Онлайн каталог за авточасти от MOTUL

Motul е един от лидерите в производството на масла за автомобили и мотори. Произвежда продукти от най-ново поколение.

Предистория на Motul

Историята на марката Motulзапочва през 1853г., когато в САЩ е основана компанията Swan & Finch Oil Co. Тя произвежда масла, изработени на базата на китова мас, предназначени за параходи и парни локомотиви. През 1932г., европейските собственици на автомобили се запознават с продуктовата гама на Motul: оглавяваният от Ернст Цауг френски дистрибутор Supra Penn, започва да изнася продуктите на Swan & Finch в Европа.

През 1953г., на стотната си годишнина, компанията разработва Motul Century- първото висококачествено масло на европейския пазар, предназначено за охлаждане на двигателя. Американският офис на фирмата бива затворен поради кризата от 1957г. През 1965г. Ернст Цауг закупува правата на марката и отваря производствени съоръжения във Франция, където моторните масла биват произвеждани и до днес.

Днес, компанията притежава осем клона, които предлагат продуктите в над 100 държави по света. В нашия онлайн магазин може удобно и лесно да купувате продуктите на Motul.

Продукти на Motul

  1. Моторни масла. Тази категория се състои от двата вида масла- синтетични и минерални. Всеки от тези продукти притежава висока енергийна ефективност, устойчивост на корозия и почистваща мощ. Не оказват вреден ефект на частите.  Маслата Technosynthese® редуцират износването на двигателя в дългосрочен план. Каталогът на Motul включва серии масла за спортни коли. Основните им характеристики са устойчивост на високотемпературна корозия и стабилен индекс на вискозитета.
  2. Трансмисионни масла и течности. Чувствително намаляват коефициента на износване на компонентите на трансмисията, като осигуряват плавна смяна на скоростите. При ниски температури запазват вискозитета си, като осигуряват ефективна и безшумна работа на трансмисията. Не се окисляват при контакт с цветни метали. Благодарение на синтетичната си основа, лубрикиращият слой е устойчив на висока температура и налягане.
  3. Спирачни течности. Мократа точка на кипене на спирачните течности на Motul е 205°C, а сухата-  312°C. Тези високи стойности предотвратяват появата на пара, когато спирачната течност започне да ври, и осигуряват ефективно спиране, дори при екстремни условия. Поради внимателно подбраните си съставки, не оказват вреден ефект на частите.
  4. Охлаждащи течности. Тази категория включва готови за употреба течности, добавки и концентрати. Предимствата им са силно охладителни свойства и добрата им топлообменна способност. Поради съдържанието на силикати и органични киселини, предотвратяват корозията.
  5. Хидравлични течности. Техният уникален състав предотвратява образуването на пяна при движение и осигурява безшумна работа на системата.
  6. Продукти за подръжка и грижа. Тази категория включва измиващи препарати, шампоани, обезмаслители за частите на спирачната система и други продукти, които не само ще почистят превозното ви средство, но и ще осигурят допълнителна защита от корозия и механични щети.
  7. Грес. Ефективен е при сурови условия, например претоварване, висока температура и влага, дългосрочна употреба. Намалява коефициента на триене, защитава частите от износване. Запазва отличните си свойства при температурни амплитуди от -30°C до +150°C.
Намерете вашата категория
Резултати от търсенето по категория
Не са открити съвпадения
Охладителна Система На Двигателя
Спирачна Система
Открийте последните специални оферти от производителите:
Количка
#
Вашата количка е празна