Авточасти DAYCO

Онлайн каталог за авточасти от DAYCO

Компания DAYCO е един от трите световни лидери в производството на ремъци и компоненти за ремъчна предавка. Продуктите на Dayco са среден клас резервни части. Днес, тази компания е част от Mark IV Group.

Предистория на DAYCO

Историята на DAYCO датира от 1905г., когато е създадена компанията Dayton Rubber. В началото тя произвежда градински маркучи и уплътнения за капаци. През 1908г. тя започва да произвежда автомобилни гуми. По време на Втората световна война, компанията Dayton Rubber е най-големият доставчик на военни продукти. През 1960г. компанията получава официалното име корпорация DAYCO.

Днес, седалището на компанията се намира в Дейтън, Охайо, САЩ. Главният европейски офис се намира в Киети, Италия.

Основната дейност на компанията е производството на ремъци, монтирани в автомобилите с различна цел. Управителите на компанията отделят много внимание на развитието и прилагането на иновации. Например, инженери на компанията са успели да развият ремъчна предавка, която е устойчива на разрушителното въздействие на маслото и работи без ремъка да се подхлъзва. Всички продукти, произведени под марката DAYCO преминават необходимите тестове, съобразени с екологичните и международните стандарти за качество.

Днес, компанията разполага с над 50 представители и офиси, разположени в 18 страни по света. Броят на служителите на Dayco надхвърля 4500 души.

С търговската марка Dayco се произвеждат както оригинални, така и неоригинални части. Тази компания е доставчик на оригинално оборудване (OEM) за повече от 30 известни производители на автомобили, сред които са Volkswagen, General Motors, Ford, Jaguar, Porsche, Audi, Volvo, Mitsubishi, Daimler, Chrysler, BMW, Opel, Renault, Citroеn, Peugeot, Ferrari, Suzuki, Mazda, Nissan, Toyota и др. Качеството на резервните части не се различава от качеството на оригиналните компоненти, тъй като те са произведени от една и съща машина. Винаги може да закупите всеки клас автомобилни части на Dayco онлайн.

Качеството на продуктите на Dayco е високо ценено по целия свят. Само през 2016г. компанията получи множество награди, сред които са:

  1. Награда за най-добър завод,присъдена от компанията PSA. Заводът се намира в Манопело,Италия.
  2. Два златни сертификата за високи постижения като доставчик на качество (SQEP) от компания Caterpillar, които се присъждат за най-високо ниво на услугите. Два завода са отбелязани - китайския град Ууджиянг и испанския град Манреса.
  3. Спечелва наградата Международен двигател на годината. Двигателите, направени с компонентите на Dayco, получават тази награда за пета поред година.

Автомобилни части на DAYCO

  1. Честотни ленти. Изработени са от съвременни и трайни материали, затова те издържат до 2000 бара налягане и температура над 120°C. Ремъците от серията HT са покрити с политетрафлуоретилен, устойчив на износване материал с редки химически и физически характеристики. Той осигурява високо ниво на защита от странични удари. Ремъците НТ имат по-дълъг срок на експлоатация -3 години. Те са предназначени за двигателите със системата комън-рейл.
  2. V-образно оребрени ремъци. Серията еластични ремъци Poly-V имат уникалната особеност да се опъват сами. Изработени са от полимерни материали, издържат на работна температура от 130°С.
  3. V-образни ремъци. Изработени са от материали, които са устойчиви на озон, петролни и химически агенти. Осигуряват висок коефициент на триене.

Освен това, DAYCO произвежда обтегачи и водещи шайби, генератор за променлив ток, амортисьори за поглъщане на вибрациите, специални инструменти, комплекти за монтаж, които могат да включват лагери, уплътнения, ролки, помпи и други компоненти.

Намерете вашата категория
Резултати от търсенето по категория
Не са открити съвпадения
Открийте последните специални оферти от производителите:
Количка
#
Вашата количка е празна