loader
Моля, изчакайтеdotted

РЕЛЕ

Открийте актуални оферти за други резервни части за Реле
Автомобил Реле в най-високо качество на ТОП цени
 • Най-добрите цени
  Avtochastionline24.bg Ви предлага Реле с най-добро качество на атрактивни цени.
 • Спестявате от доставката
  Безплатната доставка в рамките на България важи за поръчки, които надвишават 370 BGN, с изключение при поръчване на обемисти артикули, обменни части или гуми.
 • Огромен избор
  В момента предлагаме на нашите клиенти над 1 000 000 резервни части за коли.
 • Бърза доставка

  Метод на доставка

  Само след няколко дни ще получите поръчаните Реле автомобилни части

 • COMODO - плащат сигурно за Реле
 • Aвтомобил Реле - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Реле - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Реле са платени с American Express
 • Авто Реле са платени с PayPal
 • Kоли Реле са платени с Банковски Превод

Автомобилните релета са предназначени за отварянето и затварянето на електрически вериги, за да се произвеждат определени сигнали при натискането на бутон. Те позволяват управлението на електронните устройства в автомобила. Релетата се използват системите за палене на двигателя, системите за чистене на прозорците и външните и вътрешните светлини.

5 съвета за обслужването и смяната на автомобилни релета

 1. Автомобилните релета нямат определен период на експлоатация и е нужно да се сменят само, когато спрат да работят.
 2. Работата с електричество изисква специализирани умения и оборудване и се препоръчва да посетите автосервиз, ако се появят проблеми в системата. Освен това, смяната на релето изисква трудоемко разглобяване на други части.
 3. Също така се препоръчва да посетите автосервиз за преглед на автомобилните релета. Това обикновено се извършва чрез подаване на напрежение към контактите, а напрежението се измерва с мултиметър. Ако частта е изправна се чува цъкане, когато се подаде напрежение и съпротивлението е почти нулево. Ако случаят е такъв, другите елементи на системата трябва да се проверят.
 4. Разположението на релетата се различава в зависимост от марката и модела на автомобила. Прочетете наръчника на автомобила, за да разберете където точно са разположени релетата в колата ви.
 5. Ако контактите са леко оксидирани, трябва да се почистят със специални химикали.

Чести проблеми на автомобилните релета – причини и симптоми

 • Оксидация на контактите. Това се причинява от навлизане на влага в системата, често заради неправилен монтаж. Понякога, обаче, излагането на вода е почти невъзможно поради положението на устройството – в двигателя, например. В резултат от това, могат да се наблюдават работни неизправности на съответния електрически механизъм (т.е. стартер).
 • Термични повреди по контактите. Това може да се причини от продължително използване на устройство и прегряване или поради скок в напрежението на бордовата мрежа. Признак за този проблем е това, че превключвателя спира да работи. При преглед могат да се забележат стопените кабели.
 • Счупени вътрешни намотки. Това може да бъде причинено от силни вибрации при използване на автомобила. Ако този проблем се появи, устройството не може да извършва функциите си.

Avtochastionline24.bg е идеалното място за купуване на резервни части

В нашия уебсайт можете да купите автомобилни релета и други части на невероятни цени. Ние продаваме висококачествени авто части на ниски цени. Редовно провеждаме промоции, за да могат клиентите ни да купят повече за по-малко. Ако имате нужда от помощ при намирането на правилната част или извършването на поръчка онлайн, просто се свържете със специалистите от обслужване на клиенти на нашия онлайн магазин. Те са винаги готови с радост да отговорят на всичките ви въпроси.

Количка
#
Вашата количка е празна