loader
Моля, изчакайтеdotted
Авто Задна чистачка задни и предни, предни и задни в най-високо качество на ТОП цени
Чистачки за кола - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Задна чистачка на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Задна чистачка авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Чистачки за кола задни и предни
 • Aвтомобил Чистачки за кола предни и задни - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Чистачки за кола предни и задни - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Задна чистачка са платени с American Express
 • Авто Задна чистачка задни и предни са платени с PayPal
 • Авто Задна чистачка са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Чистачки за кола - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Чистачки за кола

Днес не можем да си представим съществуването на автомобил без чистачки. Освен това с чистачки са снабдени и други транспортни средства - самолети, влакове и различните видове воден транспорт. Интересен факт е, че това незаменимо в лошото време устройство е патентовано от американката Мери Андерсън. То и хрумва, когато тя вижда как по време на снеговалеж машинистът на влака отваря предните стъкла на локомотива. Мери решава да започне производството на този механизъм, добил популярност като стъклочистачки.

Когато тя предлага новото си изобретение на канадска фирма, отговорът е, че то не е достатъчно необходимо. Но само десетилетие по-късно всички автомобили са снабдени със стъклочистачки. Разбира се, механизмът продължил да се усъвършенства. На автомобилите били внедрени стъклочистачки с вакуумен привод, захранван от всмукателния колектор на двигателя. Въпреки предимствата си, новият механизъм имал сериозен недостатък - когато се увеличавали оборотите на двигателя, скоростта на механизма на чистачките намалявала, поради измененото положение на дроселната клапа.

С развитието на автомобилната промишленост стъклочистачките също претърпяват изменения. На автомобилите са се поставяли чистачки с хидравлично, вакуумно, а също и пневматично задвижване. Освен това голям прогрес претърпяват и перата на чистачките, които с времето са подложени на повече изменения от самия механизъм на стъклочистачките.

Ако е дошло време за замяна на стъклочистачките ви поради повреда или износване на механизма, не бързайте към автосервиза или фирмените магазини. На първо място, често в тези магазини е нужно време, за да доставят стъклочистачки, подходящи именно за вашия автомобил. На второ място, цената им е почти двойно по-висока от цената в интернет магазина. Независимо какво желаете да замените - чистачките или само перата им, нашият интернет магазин ще ви предложи най-изгодна цена и голям асортимент.

Количка
#
Вашата количка е празна