loader
Моля, изчакайтеdotted
Авто Пружини задни и предни, задни ляво дясно, предни ляво дясно в най-високо качество на ТОП цени
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Пружини на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Пружини авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Пружини задни и предни
 • Aвтомобил Пружини задни и предни - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Пружини предни ляво дясно - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Пружини са платени с American Express
 • Авто Пружини задни ляво дясно са платени с PayPal
 • Авто Пружини са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Пружини - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Пружини

Пружината е една от основните части на окачването, от която непосредствено зависи плавния ход на всеки автомобил. Тя се появява през 30-те години и бързо се превръща в основен тип предно окачване при леките автомобили. Този тип окачване остава най-разпространен при леките автомобили до 70-те – 80-те години, когато е изместен от по-малко удачния от гледна точка на геометрия и кинематика, но по-евтин и компактен МакФерсон.

Всички сме чували за меко или твърдо окачване. Коя пружина е по-добра – меката или твърдата? Най-правилната пружина е тази, която е поставена от завода-производител. Ако пружината е твърда, на неравен път управляемостта ще е влошена, тъй като гумите за известно време ще губят контакт с настилката. Или по-просто казано, може би ще управляваме само с едното колело, а това не е добре.

Ако пък пружината е мека, то неравностите по пътя не са страшни. Поради малката си твърдост, пружината ще поема всички неравности и возенето ще бъде леко и комфортно. Но ще има и недостатъци - силно накланяне при завой и "просядания", от които автомобилът става неуправляем.

Не трябва да забравяте, че ако не смените навреме пружината, това ще увеличи износването на амортисьора и на други части, което ще доведе до разрушаването на елементи от каросерията. Средният срок за използване на пружината е около 3 години, но той много зависи от екплоатацията на автомобила. Основните причини за излизането й от строя са лошите пътища, претоварването на автомобила и разбалансираните гуми.

Ако пружината на вашия автомобил излезе от строя, трябва бързо да отидете в автосервиз и да я смените. Но преди всичко е необходимо да я закупите и да сте сигурни в качеството й. В нашия интернет магазин можете да намерите пружини с различна твърдост, да ги поръчате и получите в най-кратки срокове. Не забравяйте и за другите части, които можете да намерите при нас – спирачни накладки или носачи.

Количка
#
Вашата количка е празна