loader
Моля, изчакайтеdotted
Авто Маслен филтър в най-високо качество на ТОП цени
Открийте актуални оферти за други резервни части за Филтри
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Маслен филтър на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Маслен филтър авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Маслен филтър
 • Aвтомобил Маслен филтър - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Маслен филтър - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Маслен филтър са платени с American Express
 • Авто Маслен филтър са платени с PayPal
 • Авто Маслен филтър са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Маслен филтър - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Маслен филтър

Масленият филтър е предназначен за отделяне на замърсяванията от моторни, трансмисионни, смазочни и хидравлични масла. Първият автомобилен маслен филтър е внедрен през 1923 година от Ернест Свинтелд и Джордж Х. Гинхалд. Този филтър не е пълнопоточен, през него преминавала малка част от маслото, а основното количество постъпва в двигателя директно.

Двадесет години по-късно се появяват и пълнопоточните маслени филтри, които пречистват цялото масло, смазващо двигателя. За да е ефективна работата на филтъра, количеството и налягането на маслото, преминаващо през него, трябва да се ограничават до определени стойности. В някои системи се използват и двата вида филтри.

Днес най-широко се използват пълнопоточните филтри. Филтриращият им елемент е изработен от специална хартиена лента. Процесът на очистване е прост за обяснение - при преминаване на маслото през порите на филтъра от него се отделят механичните примеси. Характерно за неговата работа е, че се пропуска междинният стадий на пречистване на маслото. Такива филтри се използват на двигателите на леките автомобили.

Съществуват няколко вида филтри - например механични, при тях примесите се отделят чрез филтрация. Това понастоящем е най-разпространеният вид филтри. В автомобилните двигатели най-често тези филтри са изработени във вид на филтроелементи. При замърсяване филтроелементът се изважда от корпуса на филтъра и се подменя с нов.

Използват се и еднократни маслени филтри без сменяеми филтроелементи. Използват се следните видове механични филтри: мрежести, хартиени и филцови. Хартиени и филцови са филтрите за фино пречистване, а мрежестите и пластинчатите са предназначени за средна и груба филтрация. При това не може да се каже, че съществува строга граница между филтрите за средна и фина филтрация.

Смяната на маслен филтър на представлява трудност, особено при купищата справочна информация в интернет. Все пак е добре да се доверим на професионалистите и да закараме автомобила си в сервиз. Това ще ви спести много време. Но преди това посетете нашия интернет магазин и купете всичко необходимо. Така ще спестите време и пари, а също така можете да закупите и въздушен филтър, колянов вал или лайсни.

Количка
#
Вашата количка е празна