loader
Моля, изчакайтеdotted

КРУШКИ ЗА ФАРОВЕ

Авто Крушки за фарове в най-високо качество на ТОП цени
Крушки за фарове - Популярни производители
Открийте актуални оферти за други резервни части за Лампи с нажежаема жичка
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Крушки за фарове на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Крушки за фарове авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Крушки за фарове
 • Авто Крушки за фарове са платени с PayPal
 • Aвто Крушки за фарове смяна - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Aвтомобил Крушки за фарове - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто - покупка с Discover
 • Kоли Крушки за фарове са платени с American Express
 • Авто Крушки за фарове са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Крушки за фарове - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Крушки за фарове

Крушки за фарове с нажежаема жичка: предимства, работни спецификации

Крушките с нажежаема жичка са предназначени за осветяване на пътя и около него, когато видимостта е лоша, например, нощно време или в мъгливо време. Те се използват също за правене на автомобилите по-видими през деня.

Работен принцип

Крушката с нажежаема жичка се състои от стъклена колба съдържаща захранващи проводници свързани с нажежаема жичка. Тя е направена под формата на бобина произведена от метали с висока точка на топене, най-често волфрам. Той е способен да излъчва светлина, когато преминава електрически ток през него. В дъното на крушката има метална основа, която се използва за закрепване на крушката във фасунгата и за предоставяне на електричество на захранващите проводници.

Автомобилните светлини често са оборудвани с крушки с две нажежаеми жички. Тази конструкция често включва специален екран (рефлектор), който частично блокира светлинния лъч на по-слабата нажежаема жичка.

Съвети как да ги избирате, използвате и сменяте

 • Средно, периодът на експлоатация на компонентите е около 300-400 часа. Крушките обикновено трябва да се сменят, когато изгорят. Тъй като силата на светене на тези части може да намалее с времето, се препоръчва да ги сменяте по двойки.
 • Когато избирате тези компоненти, вземайте предвид спецификациите на автомобила. Ако изберете несъвместима основа, ще бъде невъзможно да сложите крушката. А използването на крушки с ватове по-високи от тези на стандартните може да доведе до стопяване на рефлектора на фара или повреди на кабелите.
 • Когато сменяте осветителните елементи, уверете се че изводите в основите им са в добро работно състояние, както и кабелите. Ненадеждната електрическа връзка често води до изгаряне на крушките.

Неизправности на крушки за фарове с нажежаема жичка, причини и симптоми за тях

 • Изгаряне или прекъсване на волфрамовата жичка. В резултат от естествено остаряване, нажежаемата жичка става по-тънка, което евентуално води до пълното ѝ разрушаване. Преждевременното изгаряне може да бъде причинено от промени в напрежението на електрическата система. Също така, прекъсването често се причинява от интензивни удари, например, при сблъсък. Симптомите на прекъсване на нажежаемата жичка са липсата на светлина веднага след включване на фара. Освен това, лесно е да се забележи загубата на целостта ѝ при преглед на крушката.
 • Потъмняване. Изпаренията произведени от нагрятата волфрамова жичка се отлагат по стъклото на крушката и стават по-малко прозрачни с времето. В резултат от това, яркостта на светлината става по-слаба.
 • Липса на контакт вътре в крушката. Тази повреда може да бъде причинен от нестабилно напрежение в ел. веригата, механични повреди. Възможните признаци са: трептене на лампите, изключване при шофиране по неравен път, по-слаба светлина или липсата ѝ.

Avtochastionline24.bg е идеалното място за купуване на авто части

Много собственици на автомобила вече са видяли сами, че е много удобно да купуват крушки с нажежаема жичка за фарове от нашия онлайн магазин. В нашия каталог има широка гама от продукти от известни производители. Благодарение на него, можете лесно да намерите нужната авто част. Нашите достъпни цени ще ви помогнат да спестите, а с мобилното ни приложение ще научавате първи за новите ни продукти и специални оферти.

Крушки за фарове за

Количка
#
Вашата количка е празна