Авточасти VDO

Онлайн каталог за авточасти от VDO

VDO е немска търговска марка, с която компанията Continental Automotive GmbH произвежда широка гама автомобилни компоненти. Continental Automotive GmbH е дъщерно дружество на германската група Continental AG. Годишният оборот на Continental Automotive GmbH за 2015г. възлиза на 39.2 милиарда евро. Компанията включва известни марки като: Continental, АТЕ и Barum Galfer. Въпреки това, повечето автомобилни компоненти са с името VDO.

Предистория на VDO

Компанията VDO е основана през 1929г. във Франкфурт на Майн, Германия. За основател се смята за Адолф Шиндлинг, който започва производство на броячи на обороти и различни инструменти. Компанията успява да се превърне в един от най-големите доставчици на електрическо оборудване за автомобили в света. През 1966г. тя навлиза на пазара в Северна Америка и през 1977г. открива собствена фабрика в Уинчестър, САЩ. В началото на 90-те години, компанията се включва към групата Mannesmann AG. Обединени така, през 2000г. компанията VDO се присъединява към Vodafone Group и след това е продадена на Siemens Group. От 2007г. търговската марка принадлежи на VDO Continental Automotive GmbH.

Компанията е един от десетте най-големи доставчици на автомобилни части в целия свят; има представители в 34 страни и подразделения в над 140 страни. Седалището на компанията се намира в Германия, въпреки че компанията е регистрирана в САЩ.

Днес, VDO доставя компоненти за производство на STI линии за най-големите автомобилни производители, сред които са Daimler AG, BMW, Volkswagen Group, Ford и General Motors. Тази марка прави оригинално оборудване за автомобили на Peugeot, Citroеn, Honda и Fiat.

На нашия магазин може да закупите авточастите на VDO онлайн на изгодна цена.

Автомобилни части на VDO

С марката VDO се произвеждат следните компоненти за автомобили:

 1. Компоненти за горивната система за бензинови и дизелови двигатели:
  • електрически горивни помпи;
  • датчик за нивото на горивото;
  • помпа за инжекция на гориво;
  • части за доставяне на горивата и компонентите за тях.
 2. Компоненти за контрол на кормилни уредби:
  • сензори за ниво на горивото;
  • сензори за охлаждаща течност;
  • уреди за управление;
  • оборудване за информация на табла;
  • компоненти за системи на контрол от разстояние и за круиз контрол;
  • компоненти за системите за сигурност, навигация и сигнализация.
 3. Компоненти за системата за измиване на прозорци.
 4. Акумулатори.

Една от най-новите разработки на компанията са акумулаторите ОСА и EFB. Те издържат значително на екстремни температури, имат дълъг живот на работа (производителят дава две години гаранция на тези акумулатори) и не изискват никаква поддръжка. Благодарение на специалния абсорбиращ слой от фибростъкло,акумулаторите AGM осигуряват три пъти по дълъг живот на работа в сравнение с конвенционалните акумулатори и затова са подходящи за превозни средства, оборудвани с пусково-спирателна система.

Намерете вашата категория
Резултати от търсенето по категория
Не са открити съвпадения
Гарнитури / Семеринги
Маркучи / Тръби
Подгревна / Запалителна Система
Скоростна Кутия
Открийте последните специални оферти от производителите:
Количка
#
Вашата количка е празна