loader
Моля, изчакайтеdotted

CORTECO Авточасти, Автохимия, Инструменти

Онлайн каталог за Авточасти, Автохимия, Инструменти от CORTECO

Corteco е световно известна търговска марка висок клас авточасти. Тази компания е бизнес единица и център за дистрибуция към групата Freudenberg и доставя продукти както за производствените линии на водещите световни автомобилни производители, така и за пазара на резервни части. Corteco предлага също и собствени продукти. Може да закупите автомобилните части на Corteco онлайн при изгодни условия от нашия магазин Avtochastionline24.bg.

Предистория на Corteco

Историята на търговската марка Corteco започва в средата на 20те години на ХХв., когато Лудовико Косо и Франческо Корте основават компания Corte & Cosso: тя продава автомобилни части в Италия от Германия, Австрия и Франция. Името на търговската марка Corteco е регистрирано през 1932г. в Торино, Италия. През 1936г. компанията сключва договор с германската компания Freudenberg, съгласно условията на която започва да продава свои продукти и малко по-късно произвежда автомобилни части, използвайки свои разработки.

Днес, Corteco е специализирана в производството на уплътнения, компоненти за контрол на вибрациите и въздушни филтри. Продуктовата гама на компанията наброява над 19 000 компонента.

Производствените и логистични центрове на Corteco са разположени в над 15 дъежави, а стоките се доставят в над 60 страни по света. Компанията разполага с голям изследователски център, където се разработват иновации и технологии.

Автомобилни части на Corteco

 1. Уплътнения.Компания Corteco продава уплътнения с марката Simmerring, търсени по цял свят. Те са разработени от инженерите на Freudenberg през 1929г., но и по време на производство са модернизирани няколко пъти. Запечатващите уплътнения Simmerring се отличават с висока надеждност. В тази категория продукти варират 6500 различни вида уплътнения и над 7000 вида гарнитури. Компания Corteco предлага следните групи компоненти:
  • Пълни комплекти за запечатване на автоматична скоростна кутия и сервоуправление. Уплътнителите на Corteco се състоят от няколко метални и еластомерни слоя, като това ги прави устойчиви на високо натоварване.
  • Спирачни маркучи. Произведени са по стандарта ISO 9001-2008, който определя изискванията за системата за управление на качеството. Компоненти са подложени на строги тестове за налягане, което гарантира тяхната надеждност и дълготрайност.
  • Запушалки и шайби за маслени дренажи. Предотвратяват изтичане на маслото.
  • Конектори. Представляват тръбни секции с гумено покритие, които осигуряват херметически монтаж.
 2. Компоненти за контрол на вибрациите. Всички продукти отговарят на най-високите стандарти за качество на над 27 500 модела превозни средства. Тази продуктова гама включва:
  • Макари. Предлагат се както самостоятелно, така и в комплект с корпуси. Те се монтират лесно, повишават продължителността на работа на ремъка и устройството за обтягане на ремъка, повишават комфорта при шофиране.
  • Гъвкав карданен вал за съединителни звена. Алтернатива на скачването на Харди. Драстично намалява вибрациите при въртенето.
  • Окачване, двигатели, скоростни кутии и държачи за ходова част. Компонентите са разработени съобразно специфичните особености на всеки модел превозно средство, като се гарантира максималния комфорт и безопасност.
  • Хидравлични акумулатори. Компоненти за шаси, окачване, сервоуправление, скоростна кутия и иновативни електро-хидравлични спирачни системи.
 3. Филтри. Всеки втори европейски автомобил е оборудван с тях. Компания Corteco предлага още:
  • Въздушни филтри за купето. Пречистват въздуха от замърсители, удължават продължителността на работа на климатика, предотвратяват замъгляването на прозорците. Подразделят се на стандартен и въглероден. Каталогът на компанията включва около 750 вида филтри.
  • Въздушни филтри за двигателя. Увеличават ефективността на двигателя и удължават срока на работа, пестят гориво, намаляват драстично емисиите на въглероден диоксид.
Намерете вашата категория
Резултати от търсенето по категория
Не са открити съвпадения
Ремъчни шайби / зъбни колела CORTECO
Сензори CORTECO
Съединител CORTECO
Трансмисия CORTECO
Мнения и отзиви за CORTECO
CORTECO: Рейтинг на производителя
7.84/10

(Оценка-516)

7.84 /10

Оценка - 516

10 (95)
9 (97)
8 (103)
7 (11)
6 (1)
5 (0)
4 (0)
3 (0)
2 (0)
1 (0)
Оценка на параметрите +1003 Предимства Недостатъци 21-
Стойност на продукта +300 2-
Качество на продукта +254 2-
Качество на опаковката +105 5-
Производител +144 7-
Гаранция +200 5-
Вашето мнение е важно за нас!
10/10
Стойност на продукта
Качество на продукта
Качество на опаковката
Производител
Гаранция
Въведете Вашето име
Моля, въведете Вашия e-mail. Той няма да бъде публикуван на сайта
За да продължите, съгласете се с нашата Политика на поверителност.

*Задължителни полета
Открийте последните специални оферти от производителите:
Количка
#
Вашата количка е празна