loader
Моля, изчакайтеdotted

CHAMPION Авточасти

Онлайн каталог за Авточасти от CHAMPION

CHAMPION е широко известна търговска марка за автомобилни части. Днес, тя принадлежи към корпорацията Federal-Mogul. Най-разпространени на пазара за авточасти са запалителните свещи на CHAMPION, които са популярни и в света на спорта. За един сезон, екипите на Формула 1 използват над 8000 запалителни свещи с тази марка.

Предистория на CHAMPION

Компанията Champion Spark Plug е създадена през 1907г. За основатели се считат Алберт Чампион и братята Странахан (Робърт А. Странахан и Франк Д. Странахан). През 1908г. по искане от управлението на Ford, те проектират първата свещ, която е монтирана в автомобилите Форд Модел Т.

На първо място нейните продукти са предназначени за американската автомобилна индустрия. Промишлените съоръжения на дружеството са концентрирани около Детройт, където автомобилната индустрия се развива бързо по онова време. От 1922г. компанията започва да навлиза и на европейския пазар.

Днес, компанията има производствени центрове в САЩ, Великобритания, Франция, Белгия, Италия и е собственик на Европейския технически център, който се намира в Ъптън, Великобритания. През 1989г. тя е усвоена от компанията Cooper Industries, която през 1998г. се включва към корпорацията Federal-Mogul.

Компанията CHAMPION е доставчик на оригинални авточасти за известни марки като Audi, Alfa Romeo, Lamborghini, Ferrari, Maserati, Bugatti, Chrysler, Dodge, Fiat, Harley, Jeep, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Renault, Nissan, Peugeot, Rover , Subaru, Suzuki, Volvo и някои други. С тази търговска марка се произвеждат както среден, така и висок клас резервни части. Ако сте решили да закупите автомобилните части на CHAMPION онлайн, значи сте направили правилния избор: те са известни с тяхната надеждност.

Автомобилни части на CHAMPION

 1. Запалителни свещи. Продуктовата гама на свещите на CHAMPION е представена от над 150 позиции. Техните основни предимства са, че са екологично чисти, устойчиви са при екстремни условия на околната среда и водата. Също трябва да се отбележи дългия им живот на работа. Някои запалителни свещи, например от серията Platinum Power, издържат до 100 000км.
 2. Подгряващи свещи. Благодарение на специалния дизайн и използваните съвременни материали, разработчиците са успели да намалят времето за загряване до две секунди. Според статистиката, всеки четвърти дизелов двигател в Европа е снабден с подгряващите свещи на тази търговска марка. Инженерите на компанията са ги разработили с датчик за налягане. Главната особеност на неговия дизайн е малкият пиезорезистен сензор, който е поставен в горивната камера; позволява да се контролира режима на работа на двигателя в реално време.
 3. Чистачки. Снабдени са с уникален показател, който променя цвета си и напомня на водача да ги подмени. Специалните подсилващи ребра и свързващите спойлери осигуряват стегнатост и ефективно избърсване. Благодарение на повърхността от бромат, силата на триене намалява драстично, затова чистачките на CHAMPION са почти безшумни. С тази търговска марка се произвеждат следните чистачки:
  • без рамка;
  • с рамка;
  • хибрид.
 4. Филтри. Една от най-новите разработки на компанията е серията компактни филтри Flo-MAX. Те са направени от импрегнирана със смола хартия, която е 40% по-дебела от обикновената. Тя не само извършва висококачествена филтрация, но и удължава живота на работа на филтъра до 35%. Компанията произвежда следните видове филтри:
  • за гориво;
  • за въздух;
  • за масло;
  • за купето.
Намерете вашата категория
Резултати от търсенето по категория
Не са открити съвпадения
Мнения и отзиви за CHAMPION
CHAMPION: Рейтинг на производителя
7.79/10

(Оценка-2107)

7.79 /10

Оценка - 2107

10 (544)
9 (572)
8 (587)
7 (121)
6 (18)
5 (12)
4 (0)
3 (0)
2 (3)
1 (0)
Оценка на параметрите +7122 Предимства Недостатъци 360-
Стойност на продукта +2015 49-
Качество на продукта +1771 64-
Качество на опаковката +842 66-
Производител +1043 102-
Гаранция +1451 79-
Вашето мнение е важно за нас!
10/10
Стойност на продукта
Качество на продукта
Качество на опаковката
Производител
Гаранция
Въведете Вашето име
Моля, въведете Вашия e-mail. Той няма да бъде публикуван на сайта
За да продължите, съгласете се с нашата Политика на поверителност.

*Задължителни полета
Открийте последните специални оферти от производителите:
Количка
#
Вашата количка е празна