Авточасти CASTROL

Онлайн каталог за авточасти от CASTROL

Компания Castrol е най-големият световен производител и доставчик на смазочни масла за леки автомобили, мотоциклети, самолети и плавателни съдове, промишлено оборудване. Днес, тя принадлежи на британската петролна и газова компания BP PLC.

Предистория на Castrol

Историята на търговската марка Castrol датира от 1899г., когато Чарлз Чийърз Уайкфийлд основава CC Wakefield & Company. Отначало компанията се занимава с производство на смазочни масла за влакове и специализирани превозни средства. По-късно, започва производство на собствени продукти за автомобилната индустрия. Официално, марката Castrol е регистрирана през 1909г..

Днес, продуктите на Castrol са представени в 140 страни по цял свят. Компанията има офиси в над 40 страни, а броят на служителите достига 7000 души. Отделно от производството на смазочни материали, компанията също участва в изследователска и иновативна дейност. Новите продукти са създадени и тествани в 13 изследователски центъра.

Продуктите на Castrol се използват като оригинални смазочни материали на автомобилни производители като Audi, MAN, BMW, Honda, Ford, JLR, Volvo, Skoda, Seat, Tata, Volkswagen и др. В каталога й има широка гама продукти за пазара на резервни части. Винаги може да закупите маслата на Castrol онлайн.

Продукти на Castrol

 1. Моторни масла. Различават се по вискозитет, могат да бъдат синтетични смеси и напълно синтетични. Най-популярните серии моторни масла са:
  • Castrol EDGE. В тази серия масла се използва технологията TITANIUM FST™, затова успяват да удвоят трайността на маслото. Това драстично намалява триенето на елементите на двигателя и осигурява високата му производителност.
  • Castrol MAGNATEC. Петролните молекули са способни да покрият повърхността на елементите на двигателя, дори и след като е изключен. Използването на масла от тази серия предпазват двигателя от износване от самия момент, когато започва работа.
  • Castrol GTX. Предотвратява образуването на утайки, намалява количеството на съществуващи петролни частици в двигателя в дългосрочен план.
 2. Охладители (Антифризи). Съдържат специални добавки, които защитават елементите на охладителната система от корозия и кавитационна ерозия. Някои серии масла, например Castrol Radicool SF, имат продължителен живот на работа и могат да се използват в продължение на три години. Специалните добавки предотвратяват калциевите отлагания, когато в системата се използва твърда вода.
 3. Масла за автоматична скоростна кутия. Характеризират се с висока термична стабилност и така предотвратяват формирането на депозити и поддържат вискозитета на маслото, когато скоростната кутия се употребява. Нямат вредни последици за елементите на запечатване.
 4. Масла за механична предавка. Осигуряват гладко превключване на предавките при ниски температури. Поддържат необходимия вискозитет, независимо от реалните условия на работа. Удължават живота на скоростната кутия, с по-нисък разход на гориво.
 5. Ос и универсални течности. Характеризират се с отлични фрикционни свойства, устойчиви са на високи натоварвания и окисление. Изчистват ефективно компонентите, защитават техните повърхности от износване. Гарантираме безшумни оси и диференциална операция.
 6. Греси. Предотвратяват заяждането и скърцането на частите, намаляват тяхното износване, спират появата и разпространение на ръжда.
Намерете вашата категория
Резултати от търсенето по категория
Не са открити съвпадения
Охладителна Система На Двигателя
Спирачна Система
Открийте последните специални оферти от производителите:
Количка
#
Вашата количка е празна