Авто Амортисьори в най-високо качество на ТОП цени
Амортисьори - Популярни производители
 • Най-добра цена
  Avtochastionline24.bg гарантира високото качество на Амортисьори на много атрактивни цени.
 • Цена на доставка
  Спестете разходите за доставка. Безплатна доставка за поръчки над 370 BGN
 • Богат избор
  В момента нашата продуктова гама наброява над 500 000 авточасти
 • Бърза доставка!

  Метод на доставка

  Ще получите поръчаните от Вас Амортисьори авточасти в рамките на няколко работни дни

 • COMODO - плащат сигурно за Амортисьори
 • Aвтомобил Амортисьори - покупка с кредитна карта Master Card
 • Aвто Амортисьори - покупка с кредитна карта Visa Card
 • Kоли Амортисьори са платени с American Express
 • Авто Амортисьори са платени с PayPal
 • Авто Амортисьори са платени с Банковски Превод

Замяна на резервна част Амортисьори - дефектна или ако вече е достигнат лимитът и за използване! Научете полезна информация за Амортисьори

Амортисьорът е устройство, което превръща механичната енергия в топлинна. Той служи за погасяване на колебанията и поемане на ударите, действащи на купето. Амортисьорите се използват заедно с еластични елементи: пружини, ресори, торсиони, пневматично окачване и т.н. Независимо от общоизвестното наименование на този детайл, амортисьорите се използват както в автомобилостроенето, така и в корабостроенето, авиотехниката и дори във военната техника.

За да си представите каква е ролята на амортисьорите и колко са важни за автомобила, ще ви дадем пример. Ако няма амортисьори, натоварването, което те поемат дори при малки тласъци, ще се поема от каросерията на автомобила. Разбира се, първият път след такива неравности, каросерията може да е невредима, но при следващите може да не е така.

В авиацията в колесника на самолета се използват мощни амортисьори. Тяхната задача е сходна с тази на амортисьорите на колите – да намалят натоварването при опиране на пистата при кацане дотолкова, че то да не превишава допустимото.

При автомобилите обикновено ефективността на работния ход (свиване, попадане на колелото върху препятствие) е по-ниска от ефективността на обратния ход (разпъване). Така амортисьорът (при свиване) предава по-слабо сътресенията от неравностите към купето и (при разпъване) възпира колелото от удар в дъното на неравностите по пътя под действие на пружината.

Смяна на амортисьор се налага, когато той вече не може да погасява ударите и тласъците или ако протече. Самостоятелната му подмяна не е трудна – трябва ви само скоба за стягане на пружината и ключ. В нашия интернет магазин можете да намерите амортисьори, спирачни накладки и биалетки за вашия автомобил, включително за Mercedes, Skoda и много други марки на значително по-ниски цени от тези в сервизите или специализираните магазини.

Количка
#
Вашата количка е празна